Oldalak

2011. április 12., kedd

Roston sült mézes-mustáros csirkemell

Ezúttal kép nélkül álljon itt egy recept, amit hétvégén ettünk. Szószos mézes-mustáros csirkéről már írtam a blogon, ezúttal viszont pácként került a csirkemellre.

Mézes-mustáros csirkemell 2 főre
Hozzávalók:
egy egész csirkemell
méz
mustár
só bors

Készítsük elő a pácot: egy evőkanál mézet keverjünk össze nagyjából 1,5 evőkanál mustárral. A csirkemellet, ha kell vágjuk nagyobb szeletekre (a vastagabb jobb) sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be a páccal.
Egy kevés olajat hevítsünk fel serpenyőben, majd amikor már jó forró, rakjuk bele a bepácolt húst.
A szaftos csirkemell titkát Ízbolygónál tanultam meg, most is hasonlóképpen jártam el, az eredmény pedig nagyon fincsi lett. Oldalanként kb 2-3 percig (a hús vastagságától függ) sütöttem a csirkemellet, majd kivettem egy tányérra és fóliával letakarva pihentettem a húsokat szintén 2-3 percig. Közben a serpenyőt hagytam forrósodni. A rövid pihentetés után visszaraktam a húsokat a serpenyőbe és addig sütöttem, amíg sötét aranybarna ragacsos sült "kérget" nem kaptak, ekkor el is készült. A mézes-mustáros pác nagyon finoman karamellizálódik.
Köretként vegyes salátát ettünk hozzá: tépett fejes saláta levelek, újhagyma, karikára vágott répa, paradicsom. A salátára mézes-mustáros öntetet készítettem, ami nagyon passzolt a hús mellé is.

Mézes-mustáros salátaöntet:
Alapja: joghurt, kb. 2 evőkanál, ehhez jön fél evőkanál mustár, ugyanennyi méz, valamint só, frissen őrölt bors. Keverjük össze az alapanyagokat, majd kóstolgassuk - a siker garantált. Az így elkészült öntet vízzel higítható, ha valaki nem szereti a sűrű önteteket. A joghurttól nagyon könnyű lesz az egész.

Gyors, könnyű vacsorának szerintem ideális :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm!