Oldalak

2011. június 19., vasárnap

Ötletek ráérős reggelikhez: bruschetta házi ciabattával

Folytatódik Ötletek ráérős reggelikhez sorozatom... ez már a 2. rész wow! :)
A sorozat második szereplője nem más mint ez a csoda itt:
bruschetta házi ciabattával
Már nőnek a koktélparadicsomok az erkélyen, annyi van rajtuk (2 tő), mint eddig még soha, már nagyon várom, hogy szemezgessek :) addig is a Bosnyák téri piacról szerzem a friss zöldségeket, gyümölcsöket.

Hozzávalók a paradicsomos bruschetta feltétéhez:
2 érett paradicsom
1 kis fej vöröshagyma, + ízlés szerint 1 gerezd fokhagyma
mozarella
olívaolaj
só, bors
frissen tépett bazsalikom

A paradicsomot kicsi kockákra vágtam, a hagymát szintén. A fokhagymát fokhagymanyomóval préseltem össze. Hozzáadtam a hagymát és a fokhagymát a paradicsomhoz, sóztam, borsoztam, meglocsoltam olívaolajjal. Téptem hozzá 2 nagy bazsalikom levelet, melyeket apró darabokra csípkedtem és hozzákevertem a paradicsomhoz.

A ciabattához Dolce Vita "A tökéletes ciabatta" receptjét használtam. A tésztát előző este készítettem el, reggelre gyönyörűen megkelt. Amorf (azaz bocsánat, rusztikus) buci/lángos formákat csináltam belőlük és úgy sütöttem meg reggel a recept szerint.

A frissen sült ciabattákra rákanalaztam a paradicsomos keveréket, erre tépkedtem és tettem rá mozzarellát.
Nagy betűs I-S-T-E-N-I!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm!