Oldalak

2011. október 23., vasárnap

Ötletek gyors reggelikhez: sütőben sült tükörtojás baconnel

...és ami még van a hűtőben!

Ez ugyanis szintén egy olyan recept, amit mindenki kedvére variálhat az otthon rendelkezésre álló alapanyagok függvényében. 

Első lépés: gyújtsuk/kapcsoljuk be a sütőt kb. 180 fokra.
Második lépés: vegyünk elő annyi hőálló kis sütőformát, ahány személyre készítjük. Nálam ez két kicsi piteforma volt, de szoktam szuflétálkában készíteni, sok személyre pedig a muffintepsi is kiváló megoldás. Kivajaztam a formákat, aztán jöhetett a "stuff": az aljára baconcsíkokat fektettem, erre ütöttem rá személyenként egy-egy tojást, jött a tetejére egy-egy szelet sajt, kockára vágott aszalt-paradicsom (nagyon feldobta!) és újhagyma. A végén só, bors. Aztán mehetett is be az egész a sütőbe, ahol kb. 10 percet töltött, míg megolvadt a sajt és megsült a tojás is. Aki folyósan szereti a sárgáját, annak értelemszerűen kevesebb idő is elég, érdemes kísérletezgetni. Mellé jól esett egy jó kis zsömle meg egy pohár narancslé.
Bacon helyett mehet bele akár kolbász vagy sonka, egy tojás helyett akár több is, a zöldségeket és a fűszereket is ízlés szerint lehet variálni. Jó kis kiadós meleg reggeli, de hát néha megérdemeljük az ilyet, nem? :)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm!