Oldalak

2012. június 17., vasárnap

Rebarbarás cseresznyés crumble

NYAMMM. Így tudnám röviden összegezni a receptet. Tegnap a Bosnyák téri piacon vettem hozzá az isteni rebarbarát a kedvenc őstermelő nénimtől, egy másik helyen pedig a cseresznyét. Tökéletes kombináció!

Hozzávalók 6 adaghoz:
A "szottyos" gyümis :) részhez:
25 dkg rebarbara
25 dkg cseresznye (már kimagozva ennyi)
fél citrom leve
2 teáskanál fahéj

3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál mandulaforgács


A morzsához:
200 g liszt (fehér vagy tönköly vagy vegyesen)
8 dkg vaj kockára vágva
fél citrom reszelt héja
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál porcukor
csipet só
+vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés menete:
A rebarbarát kockára vágjuk, a cseresznyét kimagozzuk. Egy tálban összeforgatjuk a 3 evőkanál barnacukorral és a fahéjjal, valamint a fél citrom levével. Ha kész, akkor a kivajazott sütőedényünkbe öntjük.
Elkészítjük a morzsát: kimérjük a hozzávalókat, és a kockázott vajat finoman összemorzsoljuk a lisztes keverékkel. Addig csináljuk, amíg érezzük, hogy az egész morzsa kellemesen vajas, nincsenek száraz lisztes részek. Ekkora kész is, mehet a gyümölcsök tetejére.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláshoz tejszínhabot vagy fagyit ajánlok :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm!