Oldalak

2013. június 5., szerda

Epres-rebarbarás morzsasüti (crumble) zabpehelyből

Ma reggeli gyors kis költemény, mivel már MUSZÁJ volt csinálni valamit a szombaton vett eperrel és a rebarbarával. A kettő házasítása pedig mint tudjuk sikertörténet :) Semmiféle lisztet nem akartam a morzsasütihez használni, hanem csak zabpehelyből képzeltem el, hogy egészségesebb legyen.


Epres-rebarbarás crumble zabpehelyből, 2 személyre

A morzsához:
  • 3 evőkanál aprószemű zabpehely
  • 1 evőkanál szeletelt mandula
  • fél evőkanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál kókuszzsír
Az epres-rebarbarás töltelékhez:
  • 20 dkg friss eper
  • 3 közepes szál rebarbara
  • édesítő ízlés szerint (nálam 1 teáskanál méz és 1 evőkanál xilit)

Kezdésnek előmelegítettem a sütőt.
Egy kisebb méretű serpenyőbe a kókuszzsíron pirítani kezdtem a zabpelyhet és a mandulát, igyekeztem folyamatosan keverni, kis lángon, kb. 10 perc alatt enyhe színt kapott. A végén belekevertem a kókuszreszeléket is.
Miközben pirult a zabpehely, egy edénybe kb. 2 evőkanál vízzel összepároltam az epret a kb. 3-4 centis szeletekre vágott rebarbarával és az édesítővel. A zabpehellyel párhuzamosan, kb. 10 perc alatt ez is kész lett, megpuhult a rebarbara és az eper is. Érdemes megkóstolni és édesíteni ha szükséges.

Két tűzálló kis kerámiaformába először kettéosztottam a gyümölcsös tölteléket, majd erre rászórtam a zabpelyhes-mandulás-kókuszos keveréket és betoltam őket a meleg sütőbe, ahol kb. 15-20 perc alatt készre (világos aranybarnára) sültek. Még langyos volt mikor megettem :) így a legfinomabb.

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés

Köszönöm!