Oldalak

2013. szeptember 23., hétfő

Roston sült bárányborda mentás zöldborsó pürével + extra

Születésnapra főztem ezt az ebédet a férjemnek, nagyon hamar elkészült, és essssszméletlen finom volt. Amennyire tudom még sosem ettem bárányt, hát ezután - akár ha egy évben csak egyszer is, de - biztos fogok még!

Hozzávalók 2 személyre:
- 4 szelet bárányborda
- fokhagyma, rozmaring, bors
- negyed kiló mirelit zöldborsó
- 4-6 mentalevél
- házi szilvalekvár (mert imádjuk a sült húsokhoz!) - sütőben készítettem, cukor hozzáadása nélkül

A zöldborsót kevés só és némi bors, valamint apróra vágott mentalevelek kíséretében, annyi vízzel, hogy épp csak ellepje (vagy kevesebbel) megfőztem (kb 10 perc volt nagy lángon). Botmixerrel pürésítettem.
A bárányt sütés előtt szobahőmérsékleten pihentettem fél órát, majd bepácoltam kb 2 evőkanál olívaolaj + rozmaring + szárított fokhagyma + kevés bors keverékébe. A grillserpenyő alá jó nagy lángon begyújtottam és forróra hevítettem. A forró serpenyőben oldalukon 3-3 perc alatt a bordákat megsütöttem. Nagyon finom, ropogós kérget kapott így a hús és nagyon omlóSZ lett :) Miután megsült, kiszedtem, és kb. 5 perc pihentetés után tálaltam a zöldborsóval és egy evőkanál felmelegített házi szilvalekvárral. A bárányt csak közvetlenül a fogyasztás előtt sóztuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm!