Oldalak

2013. november 30., szombat

Mááááásztam!!!:)

Nagyon szeretem és egyszerűen kívánom azokat a gyakorlatokat, testmozgást, amikor a képességeimre, a saját testsúlyommal való munkára kell hagyatkozzam, és így tudom kihozni magamból a legjobbakat. 
A falmászás tipikus példája ennek. Csak én vagyok meg a fal. Nem érdekel a magasság, hogy épp 2 méter vagy 14 méter, ahol állok, mindig csak az adott feladat, következő lépés megoldására koncentrálok. Nincs mélység vagy távolság, csak én vagyok. Nagyon jó kikapcsolódás emiatt a falmászás, mert masszív agymunkát is igényel, a test és a tudat teljes összhangját, az erőd, képességeid ismeretét és egyúttal a kitartást is, hogy folyton feszegesd a határaidat.
Ma egy kedves ismerősöm jött velem falat mászni, ő életében először próbálta, ami nagy megtiszteltetés nekem, hiszen egymást biztosítani komoly bizalmi helyzet: ha nem fogja a kötelet leeshetek és akkor annyi és viszont. Nagyon ügyesen mászott, mint ha csak erre született volna, irtó büszke vagyok rá! Remélem kedvet kap hozzá és máskor is tudunk majd menni. :)

2013. november 29., péntek

Good things will happen.

Ha nyitsz a világra, a világ is nyitni fog rád. Ezt érzem most, mivel annyi pozitív élmény ért az elmúlt pár napban! Tudatosan kerestem az inspirációt és találtam is. Egyre lelkesebb vagyok, pedig már eddig se voltam semmi! :D Jó dolgokat szeretnék, nagyon jókat. Apró lépésekkel indulok, de elindultam!:)

Mit szeretek az edzéseimben:
- teljesen bele tudok feledkezni
- nincsenek kételyeim
- érzem, hogy jó így, kerek egész a világ számomra
- úgy érzem igazán önmagam vagyok
- boldog vagyok
mindezt pedig azért, mert csinálom! Semmi más nem adta meg ezt így nekem eddig!
Annyi mindent szeretnék még tanulni....!:)

Az új Power Builder edzésterv második napja nagyon-nagyon jól sikerült! Kerek egész volt az elejétől a végéig, és élveztem minden pillanatát! Mindig érnek meglepetések, és ezek nagyon jól eső meglepetések. Ez alkalommal farmer walk közben kapott el a feeling, hogy mennyire jól esik csinálni és hogy milyen jól megy. Mivel a súlyzók, amiket használok a teremben elég kényelmetlenek meg ormótlanok, korábban még nem tudtam volna azt mondani edzés közben egy farmer walkra, hogy "igen, ezaz!" de most ilyen volt! ERŐS voltam!
Amik voltak: 
Felhúzás 60 kilóval
Fekvőtámasz 4x6, csodálatos volt!
Sétálós kitörés aaaaaaaannnnnnnnnnnyira régen csináltam!!! Welcome back.
A sorozatok közötti szünetekben 1-1 húzódzkodás.
Végül 3 kör törzserősítés (plankek és farmer walk)

Az edzés megkoronázása pedig a szaunázás volt, ami télen annyira jól esik! Szóval boldogságtól telve értem haza :)


2013. november 26., kedd

A guggolás olyan, mint.....

...akkor jó, ha elég mélyre mész :D Úgyhogy ennek örömére ma kiléptem a keretből, mert akadályoz abban, hogy teljes terjedelemben csináljam a mozdulatot.
Az új edzésciklusban visszaveszünk a terhelésből (további lineáris terhelésnövekedés helyett újból felépítjük a gyakorlatokat), nagyobb hangsúlyt fektetünk az állóképességre, így növeltünk az ismétlésszámon is. Egy hangyányit. Kicsit komplettebb, picit rövidebb, de teljesíthetőbb lesz egy-egy edzés. A lényeg, hogy mindig jusson idő pl. a törzserősítő gyakorlatokra. Én egy kis ugrókötelezésre is készülök, legalábbis jól esne ezt tudom :) Mai gyakorlataim: guggolás, fekve nyomás kézi súlyzókkal, bolgár guggolás. Utóbbi lett a mumusom - most, hogy kiesik a negatív húzódzkodás, új "kedvencet" találtam. Nem tudom mi lehet a baj, egyszerűen nem megy/nem szeretem/küszködök vele már harmadszor. Törzserősítésnek függeszkedésből lábemelés, súlyátpakolás és bőröndcipelés jutottak, 3 kör.
A tegnapi falmászás miatt ma a könyökízületem kicsit fura volt, a másfajta terhelés nyomát éreztem rajta.
Kajára odafigyelés prímán megy, bár ha kalóriákat/makrókat számolok/figyelek, akkor hajlamos vagyok mindig kevesebbet enni, mint amit kéne, úgyhogy ma este az edzés örömére pótoltam szénhidrátokat rendesen. A fehérje fogyasztásom (állati eredetű) az testsúly kg-ként több mint 2g most már kb 2-3 hete. Nehéz volt feltornázni, de most egyelőre működik a dolog, láthatóan és érezhetően fogytam is zsírból, jobban érzem a kis tagjaimat, izmaimat, csontocskáimat :) CH mérsékelt, zsír alacsony. Általában a hétvégék azok, amikor nehezebb tartani a kajával kapcsolatos terveimet, de nem csinálok belőle ügyet. 
Nagy boldogság számomra, hogy szombaton megint mehetek mászni, ráadásul olyan ember jön velem, aki még sose mászott!:) , emellett a kis elmémet egyre jobban izgatja a kis gondolat, hogy lenézzek egy SW edzésre valamikor..! :) Jó dolgok jönnek még, érzem.....*


*szóljatok, hogy pihenni se felejtsek el! ;)

2013. november 25., hétfő

NAGYON AKAROM

Ezt az egészet. Mindent. A változást, a törekvést, a fejlődést. Egyszerűen csak ezt érzem: kell nekem. Kettes fokozatba kapcsolok, mert ami van, az nem maradhat így. Ezen fogok dolgozni mostantól minden nap. Az álmaimért. Elkezdem élni őket. 

Ma falat mászni voltam, és nagyon jól esett :) Egész jól is ment. Állítólag még az egyik legjobb magyar mászófiú is pont megdicsért, hogy ügyes vagyok, mikor valahol 8-9 méter magasan kapaszkodtam felfelé :) Összességében, fizikailag sokkal jobban ott voltam, úgy érzem, hogy törzsben és lábban is sokkal erősebb vagyok, falmászásnál mindig az alkar a szűkebb keresztmetszet, érzek is benne némi fáradtságot. Másfajta terhelést kaptak az izmaim, állóképességi edzés volt ez. 
Aztán bouldereztünk is egy rövidet, az is jól ment, élveztem nagyon. Mindkét műfajnak megvan a maga szépsége, mindkettőt szeretem csinálni. Itt is fontos, hogy fejben ott legyen az ember, de másfajta átszellemülést szoktam érezni ilyenkor, mint mikor a power builder edzéseimet csinálom. De persze rengeteg a közös a kettőben. Én magam vagyok a közös. A küzdeni akarásom, hogy nem adom fel és újra próbálkozom, új utakat próbálok keresni. Mindig tanulok ezekből az élményekből, hogy ne csak akkor és ott, hanem az életem többi részében is kamatoztathassam őket.

Elkezdődik


Erős leszek!

2013. november 24., vasárnap

This is the beginning of

;)
Két nap totál pihenő után jutott végül egy harmadik is. A mai edzés előkészület volt a következő periódusra. Lesznek itt jó dolgok :) alapok megtartva, kis variálás és újdonságok is várhatóak.
Rövid felmérőt is tartottunk ma, aminek a keretében csináltam egy (szerintem) 90-95%-os teljes húzódzkodást, jeeeeeee :) Boldogság van (ígérem, idén még összehozok 1 teljeset!!!:))
Törzsben erősödtem sokat, ezt sima és side plankekben mértük, nem volt gond egyiknél sem, kaptam érte dicséretet! 
Végül egy fekvőtámasz maxot néztünk meg, 12 db-ra sikeredett. Jól esett a büszke mosolyt látni a teljesítményem után, köszönöm!:) Azt hiszem 3 db-ról indultunk :D
Elkezdem megtanulni a TGU-t, vagyis a Turkish Get Up-ot (török felállás), ettől meg az én arcomon kerekedett nagy mosoly! :) Apránként haladunk majd benne előre.

Holnap pedig hosssssssszú kihagyás után végre ismét FALAT MÁSZOK!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))9999kilenc

2013. november 21., csütörtök

Ma én voltam MINDEN

Úgy, de ÚGY odatettem magam ma, hogy az valami HI-HE-TET-LEN.

Én voltam MINDEN.
Én voltam 
az akarat
az erő
a düh
az elszántság
a kitartás
a vidámság
a győzelem
a büszkeség
a felszabadultság
a boldogság.
Ma én voltam
MINDEN

Így érzem magam :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Margóra: Nagyon sok változást tapasztalok a fizikumomban, úgyhogy végre talán kezd számomra is felcsillanni a remény, hogy van fény az alagút végén :D

Ami volt ma:
- egykezes fekvenyomás, 13 kilóval
- zercher guggulás 30 kilóval - ÓMÁJGÁD ez mekkora kib.szós egy gyakorlat :D tetszik nekem!! :D
- döntött törzsű evezés, 35 kilóval - itt kezdtem el eldobni az agyam edzés közben, azt hiszem :D élveztem nagyon.
- merevlábas felhúzás - "csak" 40 kilóval

Aztán jött még a törzserősítés!!!! nehezített plank: lábaim padra fel, egy kéz előre nyújt és próbálom magam egyenesben tartani, váltott kézzel 3 kört nyomtam
volt még 25 kilóval féloldalas farmer walk - először dühös voltam, hogy nem bírtam megfogni a súlyzót, úgyhogy először csak egy helyben állva próbáltam feszesen tartani a testem... a második körre viszont összeszedtem az erőmet és megfogtam azt a k.va súlyzót és cipeltem a teremben, amennyit tudtam! :D váltott kézzel
A szünetben még egy adag varjútartást is nyomtam, mert azt már annyira rég csináltam!!! sokkal stabilabbnak éreztem, mint korábban :)

ENNYI!

Post-workout kaja: túrófánk!!!!!!!!! :) (túró, zabpehelyliszt, tojás, édesítő + cukormentes baracklekvár)

2013. november 20., szerda

We'll be counting stars

Csodálatos dolog a deadlift. Zsolti, köszönöm, hogy hiszel bennem.
De baszki kellett vagy 24 óra, hogy kiheverjem :D Egész nap olyan voltam, mint akit összevertek. Fatigue. Lassan de biztosan majd megtanulom a kis izmocskáim pontos neveit, de az biztos, hogy mindegyiket érzem a hátamban!
Egy-egy ilyen edzés nem csak addig tart nekem, amíg ott vagyok a teremben. Utána jön a fáradtság kiheverése, a kavargó gondolatok hada (ezt tényleg meg tudtam csinálni?!?!?!, mennyire szeretem csinálni!!!, mit kéne még csinálni?!, ki vagyok én, mit akarok az élettől stbstb szóval egész mélyre vezető gondolatok, ja meg persze kajaaaa!!!!!!!:D), aztán fizikailag kezdek belőle felocsúdni (1-2 nap), érzem, ahogy fokozatosan egyre pihentebb leszek és hogy egyre gyűlik bennem az erő, az energia és várom már a következő alkalmat, hogy újabb kihívások elé állíthassam magam.
Ma este a semmittevés helyett viszont egy dologra vágytam csak: táncolni, táncolni és táncolni. Fölös érzelmi energiák levezetésére, meg azért is, mert imádok táncolni. Az egyre jobb testtudatom birtokában pedig a tánc is egészen új élményt nyújt nekem. Úgyhogy ezt is tettem csendes (vagy hát lehet, hogy a szomszédok nem ítélték annyira csendesnek..) magányomban. Dancing with myself. Dancing on my own. Felszabadító érzés volt, kicsit a vérkeringésem is felpezsdítette, és el is álmosított. Végre nem felpörögve kell aludni mennem, hanem jóleső fáradtsággal, amit remélhetőleg egy kicsit ki is tudok aludni holnapig :)

Nagyon sokat ad ez az egész. Végre úgy érzem, hogy valamiben igazán a saját utamat járom, és most  talán emiatt is, nagyon intenzíven élek meg minden pillanatot. Kicsit fájdalmas felismerés, hogy mennyire nem adtam magamnak korábban ennyit, semmit........... Jó ötlet volt, hogy hallgattam egy belső ösztönömre, megérzésemre, amihez aztán párosult szerencse is, így most csupa jó dolog történik velem :)

Today I take one step toward my dreams.

2013. november 19., kedd

Hát majdnem elsírtam magam edzés közben

és nem örömömben, hanem bánatomban :DDD nekem meg mi bajom van??? Jézusom, de rossz kedvem volt! Sőt még most is. Na mindegy. Ez egy ilyen nap volt.
PEDIG
70kg-t felhúztam!!!!!!!!!!! 
Kérdem én:
azt
meg 
hogy????
egyszerűen nem értem!!!!!!!! :))) pedig én voltam ott, én csináltam, de nem tudom felfogni..
és amúgy ettől nagyon boldognak kéne lennem mint múlt héten, ehelyett majdnem sírva fakadtam :D biztos a hormonok :P vagy az a rohadt sok negatív húzódzkodás vette el az élettől is a kedvem :)))) :P bruhaha nagyon utálom, de végig nyomtam a penzumot, nem lehet rám panasz!
A 4 hetes edzéstervemet 3 hét alatt lenyomtam (csütörtökön lesz az uccsó nap)!!!! úgyhogy most egy kicsit vissza is veszünk majd a tempóból :) (persze, ahogy azt én elképzelem........:D)

I can't believe it's happening to me


A kajálásban jó vagyok, következetes vagyok, és minden porcikámon érzem a kedvező változásokat:)

2013. november 17., vasárnap

Jóleső edzés

Ezzel a szóval tudom a legjobban jellemezni a mai edzést. Jól esett. Nagyon. Két nap teljes edzésmentesség (fizikai és gondolati is!) után, ma ismét lementem, és nagyon jól esett. Jól is ment. Lenyomtam 5 sorozat guggolást a 60 kilóval, amivel 1 hete még azért küszködtem. Most lényegében simán hoztam a kitűzött ismétlésszámokat. 
Próbáltam felidézni, hogy milyen gondolatok is szoktak a fejemben járni a kedvenc nagy gyakorlataim közben. A guggolásnál az egyik legtipikusabb, például ma, a múlt vasárnapi után, hogy "de hát ekkora súllyal már guggoltam!:)" és valóban, mikor a hátamra vettem a 60 kilót, nem is tűnt annyira nehéznek. Az ilyen pillanatok visszaadják a hitet bennem, hogy tudok fejlődni tovább:) 
Szerintem a vitaminjaim is sokat segítettek, na meg persze a kellő mértékű alvás, amiből nem stresszesen, hanem jó érzésekkel telve keltem tegnap is meg ma is.
A nap hátralévő részében ebédet főzök holnapra (sült csirke + spenót + tojás) és gesztenyés sütit sütök :)

2013. november 15., péntek

Mit is mondtam tegnap a pihenésről?

Amikor már a pihenés fontosságáról beszélek állandóan, meg jó kis vitaminokat rendelek (köszi a tanácsokat, Zsolti!), hogy megtámogassam a szervezetem, meg jógázni AKAROK menni, hogy lazuljak, akkor az TÉNYLEG azt jelenti, hogy pihennem kell. Jó, hogy ezt utána láttam be, hogy lementem tegnap edzeni és végig se bírtam csinálni a kitűzött adagot, mert megadta magát a szervezetem. Kész, volt egy pont, ahol nem ment tovább, haza kellett jöjjek. 12 óra munkával és nagy fokú stresszel nem lehet kipihenni a felhúzást 1 nap alatt. Úgy, hogy előtte ugyanez volt már sorozatban az elmúlt hetekben.
Lényeg a lényeg, most 2 nap regeneráció, másra gondolás, téli ruhák vásárlása (mert a tavalyiakat mind kifogytam persze:P), pihi. I mean seriously.
Ja, megdicsértek a teremben ismét (és Zsolti, ezt Te is vedd magadra :D) , hogy látszik, milyen jó, értelmes gyakorlatokat csinálok és milyen szépen is, kitűnök a többiek közül:) 
De hiába hajt a szív, az észnek most picit megálljt kell parancsolnia.

2013. november 14., csütörtök

Azt álmodtam, hogy kockás hasam van

:DDDDDDDDDDDDDD LOL!!!!!! Szerintem látszódni sose fog valójában, mert hát már most is az :P de mindegy :))
Nem tudom eldönteni, hogy a nehéz edzések vagy az a rohadt sok munka visel meg jobban, vagy a kettő egyszerre... Valamikor pihennem kell majd az biztos, mert ez így nem lesz jó.. Tegnap is este 11-re értem haza a munka miatt :( Egész délelőtt szenvedtem fizikailag, az ülés valahogy nem a legideálisabb pozíció volt az előző edzés (felhúzások, húzódzkodás, stb.) kipihenésére úgy érzem. Aztán végül elmúlt és jobb is lett. Erősebb leszek. Muszáj hinnem benne, másképp nem megy. Azon filóztam, miközben mentem hazafelé este, hogy azért jó, ha az ember erősödni akar, mert az egész testére masszívan hatással van ez a dolog. Ha nem csak a bicepszemet akarom növelni, hanem tényleg a saját súlyomnál nehezebbeket megmozgatni, akkor minden kis porcikámat és idegvégződésemet az ehhez való adaptációra ösztönzöm (na meg mentálisan is ott kell lenni, ami ugyanolyan edzésmunka..! és ez a része sem könnyű). Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy ennyi izmocskát szedtem fel az elmúlt 6-8 hétben, aminek persze k.vára örülök :D Szóval érzem, tudom, hogy a jó úton járok!!!!!!! Csak szóljatok, hogy ne felejtsek el pihenni is közben :D

2013. november 13., szerda

Videók a tegnapi edzésből - Felhúzás

A folyékony zia jó dolog

Még az olyan fapados termekben is tudom használni, mint ahova járok. Nem porol, le tudom törölni a rúdról, felhúzásnál bevált.
A mai edzés elég érdekes volt. El is fáradtam most már, mire hazaértem.
Napközben még nem voltam benne biztos, hogy lesz elég erőm lemenni és 60 kilókat felhúzni este, de aztán eszembe jutott, hogy mennyire szeretem én ezt csinálni, és ez persze meghozta a kedvemet is. Na meg az a csekély két kávé, amit bedobtam este :D Ehhh..
Levittem a terembe a habhengeremet, úgyhogy most emiatt is picit hosszabb lett az edzésem, mert alaposan bemelegítettem hengerrel meg a szokásos statikus és dinamikus nyújtásokkal. (Reggel is hengereztem amúgy, gondoltam az a 10 perc igazán belefér, és jól is esett)
Felhúzásban 60 kilóval és 62,5kg-val nyomtam 5 sorozatot, és most tényleg örömködnöm kéne, de a jelen mentális állapotom most épp az akadályokra és az előttem álló nehézségekre (hogy fogok innen fejlődni?!) koncentrál. Azt hiszem tényleg pihennem kell :)
Aztán lenyomtam 18 fekvőt, közben Y-oztam, aztán jött az 5x5 húzódzkodás (rémálom:D, de a zia itt is nagyon sokat segített!) és végül a bolgár guggolás. Amitől úúúúgy fááj  a fenekem, hogy elképesztő. Felhúzás után elég kemény gyakorlat. Törzserősítésnek két nehezített plank ment (sima és side). Rá kell mennem jobban a törzserősítésre amúgy, majd konzultálok A szakemberrel, hogy ezt miként csináljam. 
A kaja fronton teljesen jó vagyok, tartom az elveket (makrók, kalóriák, időzítés) és még jól is érzem magam közben, nincs kajaparám:)

2013. november 11., hétfő

Trying to survive

Nettó 12 óra dolgozás mellett estére még a tegnapi edzés okozta sokkot is majdnem kihevertem :D Ha azt mondom, hogy nem sajgott minden porcikám, akkor hazudok.. Főleg a hátam ehhhh. Nem kéne azon agyaljak, hogy hogyan fogok holnap felhúzni legalább 60 kilót ugye? ugye. szerintem se. Pedig a lábamban holnap fog csak igazán kijönni az izomláz.
Este vettem egy relaxáló, tengeri sós fürdőt és a habhengeremet is mindjárt előszedem és lazítok egy sort, hátha enyhít valamit majd. Remélem abba a jó kis légzőgyakorlatba nem alszom bele a nappali közepén. Bár esélyes.
A tegnapi élményeim felett még mindig nem tudok napirendre térni, annyirajóóóóóóó:D 
Ami még zseniális, hogy egyre jobban érzem, ahogy izmosodom. Mindig képes vagyok meglepődni mikor észreveszem, jééééé vazz itt is izmok vannak :D Nagy like.

Ezúton is köszönöm mindenkinek a biztató szavakat!!!!!:)

2013. november 10., vasárnap

Guggolás 60 kg!

Zsolti: bocs, nem tudok negatív dolgot írni továbbra sem :D 
Ma PowerBuilder volt a javából. A színem mint a fehér fal, olyan volt, sápadt voltam, rég néztem ki ilyen rosszul :D Sokat küzdöttem, hogy emberszerűnek nézzek ki a tegnapi agonizálós történet után. De az akarás nagyon nagy volt bennem, úgyhogy bele is csaptunk a lecsóba: a munkasorozataimban 60 kilóval guggoltam. Nem ment még sok, de ment egy pár.


E L K É P E S Z T Ő E N 
J Ó
volt
Hullámokban tört rám a boldogság a kocsiban hazafelé (endorfin fuckyeah), szó szerint szárnyaltam:)


A 60kg lélektani határ, mert több mint a saját testsúlyom. Innentől kezd csak igazán érdekes lenni majd a dolog! Szóval én azt mondom, hogy aki csak teheti kezdjen el sportolni és addig ne nyugodjon, amíg nem talál olyat, ami boldoggá teszi. Nekem ez most ilyen :) Sorozatban olyan élmények érnek, mint még soha életemben, kezdve a küzdéssel, a sikerekkel, folytatva az apró "kudarcokon" való túllépésekkel és végül eljutva persze a közös munkáig, amit aztán már igazán el se tudok hinni, hogy mennyire szeretem és mennyire jól működik. Főleg egy ilyen nehéz szériában mint a mai guggolásos, ez mentálisan/lelkileg nagyon sokat adott, nagyon motiváló és ezúton köszönöm itt is :)
Leküzdöttem aztán 18 húzódzkodást pici felugrásból, egy adag vállból nyomást egykezes súlyzóval, és volt egylábas felhúzás is. Zárásként 3 kör "megvariált:)" féloldalas farmer walk jutott, 20 kilós kettlebellel. 
A rehab repertoárom bővült egy légzőgyakorlattal, ráadásul egyre jobban érzem, hogy a dinamikus nyújtásoknak nagyon jó hatása van rám, ugyanis két egylábas felhúzás sorozat között lementem spárgába :D 
Holnapra marad a mozgásmentesség és a k.va sok munka (...). Remélem kedden lejutok a terembe, mert felhúzás lesz soron :)

ps. este kipróbáltam otthon az egylábas guggolást... persze, hogy sikerült :D 

2013. november 9., szombat

Szombat

Bár a heti hajtás után szombaton egy majd egész napos konferencia, este meg buli lett volna a program, az élet elintézte nekem, hogy inkább pihenjek. Reggel elindulás után elkezdett fájni a hasam/gyomrom egy ponton ilyen éles/tompa fájdalommal és nem akart elmúlni. A konferenciának annyi lett, hazamentem, abban bízva, hogy a fekvés és pihenés segíteni fog, de nem így lett. Hát agonizáltam vagy másfél-2 órát, aztán hívtam anyumat és végül délután együtt elmentünk az ügyeletre. Tüneti kezelésre kaptam görcsoldó gyógyszert, nyilván fogalmuk se volt mi lehet a baj (diagnózis: "gyomorgörcs" pfff), de amúgy más szempontból (közérzet, étvágy, emésztés stb.) jól voltam. Rejtély. Szóval egész du ágynyugalom és alvás jutott. El is múlt a fájdalom szerencsére. Remélem nem lesz gond holnap se, majd beszélek dokival is, hogy mitől lehetett ez.

Péntek

A péntek kicsit rohanósra sikeredett, de lezúztam edzeni, a héten már harmadszor! Egykezes fekve nyomás 11 kilóval, goblet squat 22,5 kilóval, döntött törzsű evezés 32,5 kilóval és merevlábas felhúzás 40 kilóval volt a menü. Aztán rohanás haza, mert este egyetemi csoporttalálkozó volt. De örülök, hogy azért ezt legalább sikerült lenyomni :)
Aminek még nagyon örülök, hogy a kajanaplózás elég jó motiváló/visszatartó erőt jelentett a héten, így szerintem egész jól sikerült kajálni. Vasárnap remélem átbeszéljük majd :)

2013. november 7., csütörtök

Hazagyalogoltam.

Ma hazagyalogoltam a munkahelyemről. Ez amolyan terápiás séta volt, kellett a monotonitás, a magány, a cikázó gondolataim lenyugtatása. Plusz még a testemnek is jól esett. Nagyjából 1 óra és 20 perc alatt értem haza. Kellemesen átmelegedtem, a vérkeringésem is felpezsdült egy kicsit. A fenekemben lévő izomláz nem enyhült, sőt :) A többi tagomból a reggel még érezhető sajgás viszont elmúlt. Itthon még habhengereztem egy jót, extra segítségképp az izmaimnak. Elfáradtam. Ma végre kialszom magam, talán a kedvem is jobb lesz holnap.

2013. november 6., szerda

Felhúzás 60 kg

No, végre elértem egy határt (60kg) felhúzásban, amit már a kezdetektől emlegettünk, hogy meglesz az :) Megint küzdöttem a fogás témával, ha egyszer eljutok addig, szerzek valami ziát... és elmegyek falat mászni, hogy a fogóerőmet kihívások elé állítsam, és mert már amúgy is k.va rég voltam pedig nagyon imádok mászni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az erőt, amit felszedtem (vagy növesztettem:D), hogy tudom hasznosulni a mászásban.
A felhúzásomnak akadt dicsérője is ma a teremben, aki aztán úgy kedvet kapott, hogy maga is csinált pár ismétlést (persze kevesebb súllyal mint én:) ). Egy srác, akinek a kedvenc gyakorlata a guggolás és a felhúzás. Ritka madár ez felénk, úgyhogy örültem:) Mióta zene nélkül edzek mostanában, több interakcióba keveredek lent a többiekkel, ehhez is kellett azért nekem 1 év, hogy így legyen, de aranyos emberek járnak le, úgyhogy ez is csak erősíti az egész edzésnek a pozitív jellegét:)
Kajára odafigyelés megy, bár szerintem ma keveset ettem, reggel laposabb hassal ébredtem, úgyhogy fel is vettem a szexirucit ma, abban virítottam :) jól éreztem magam, na.
Szóval volt ma felhúzás, fekvőtámasz, húzódzkodás és bolgár guggolás + nagyon kevés törzserősítés a végén meg némi kézenállás, mert ahhoz volt kedvem :)
Jutalom: vaníliás fehérjés banánturmix - mert nagyon szeretjük :)

2013. november 5., kedd

Tesco's walk

Tesco's walknak hívom a bazi nagy bevásárlószatyrok önálló cipelését :P Féloldalas tesco's walk volt ma, nem tudom hány kilóval. Azért ma jócskán fáradt voltam, két nehéz edzés és hosszú dolgozós nap után (ma is 20h után végeztem...ehhh aztán még Tesco). Nem kéne már itt ülnöm a gép előtt, elő is készítettem már a jógaszőnyegem és a habhengerem, ennyi lesz a mai mozgás. Holnapra megpróbálom kialudni magam picit (bár reggel kell ebédet főzzek, úgyhogy ez annyira nem fog menni na mindegy), mert este terembe készülök felhúzni :) 
A kajára igyekszem figyelni, viszonylag jól is megy. De hogy milyen csábítások érnek: kaptam tegnap 2 doboz Merci csokit, meg ma is tortázás volt bent a cégnél. Nem okoz nehézséget lemondani egyikről se, de miért pont engem találnak meg ezek a dolgok ?!?!:D

2013. november 4., hétfő

Aztamindenit

Már megint ezzel jövök, DE: mióta vagyok képes 52,5kg-val 5 sorozat guggolást lenyomni?!?!??! Hihetetlen... Ami azt jelenti, hogy menni fog több is... :D Ma szó szerint gratulált egy pasi a teremben, hogy ez már nagyon szép súly:) Bírom ezt:)
Bár nehéz elmagyarázni mit jelent ez pontosan, ma amúgy nagyon egyben éreztem magam, ami gyakorlatilag egész nap jó érzéssel, magabiztossággal töltött el :)
Szóval ma guggolás volt meg húzódzkodás pici felugrásból 15 db (17 kísérletből lett 15 érvényes:), egykezes vállból nyomás és egylábas felhúzás. Már megint eltelt az idő, a végére csak 1 kör törzserősítés maradt, mert már menni kellett haza... De úgy tűnik maradhatott bennem energia, mert post-workout kajának megsütöttem egy adag zabpelyhes-TKrozsos-túró+fehérjetöltelékes palacsintát :D beteg vagyok, ne is mondjátok.............. :)))
Mindezt úgy, hogy tegnap is edzettem, ma meg 12 órát dolgoztam. FUCKYEAH

2013. november 3., vasárnap

Mikor lettem képes arra

...hogy két 24 kilós kettlebellel "sétálgassak"??????????:))

részletek később, most ebéd :D

A THOR nagyon jól sikerült ma szerintem. Végre helyén voltam az energiákkal meg a kedvvel is. Ez az új edzésterv elég masszív úgy érzem, nagyon kíváncsi vagyok mit fog még kihozni belőlem :) Az izmaim már az elmúlt 4-5 hét alatt is láthatóan formásodtak, ami most egy kicsit;) motivál, amellett, hogy persze erősödtem is sokat, szóval minden szép és jó:)
Tegnapra jutott egykezes fekve nyomás 5 sorozat, és mert nem szoktam képet feltenni, most felteszek egyet:
hurrááá, végre egy THORos kép rólam is :D
remélem egyszer lesz majd deadliftes meg guggolós is megminden:)
A sorozatok között Prone Y-ok, hogy olyan hátizmokat erősítsek, amikről nem is tudtam, hogy léteznek :)
Aztán volt még 5 sorozat goblet squat (20kg), döntött törzsű evezés (30kg) meg 3 sorozat merevlábas felhúzás (40kg) - itt már a fogóerővel voltak gondjaim, jól elfáradt mindkét alkarom.
A végén pedig két kör farmers walk 2x24 kilós kettlebellel... utólag esett le, hogy az 48 kiló!!! Mondogattam már itthon, hogy most már építkezésekre el tudok majd menni dolgozni, ha úgy adódik.... :D
Elfáradtam azért, mit ne mondjak. Lelkiismeret furdalás nélkül toltam be az ebédet edzés után: csirkehúsleves (tészta nélkül, sok husival, zöldségekkel), libacomb párolt lilakáposztával és fóliában sült krumplival (előmártonnap), desszertnek cukormentes almáspite tk lisztből........ mert megérdemlem! :P vagy nem, de akkor is jól esett:) 
Harci feladatom a jövő hétre: felírni mindent, amit eszek. Lehet, hogy vannak terveim (még hiányzik azért a 100% motiváltság) jövő tavaszra (már kevesebb mint 5 hónap..!) vonatkozóan, amik kötődnek a jó étrendhez, aztán megnézzük, mit tudok tenni, hogy el is érjem azokat :) (szerk: végül is, annyi mindent elértem már eddig is önerőből, ezt is bevállalhatnám hmmmm..)

2013. november 2., szombat

Hétvége

Tegnap mégsem voltam futni, helyette itthon tettem-vettem, pihentem. Jó kis izomlázam lett a legutóbbi edzéstől és ez tegnapra jött ki igazán :)
Ma voltam levegőn meg itt-ott, este pár erősítő gyakorlatot, fegyenc-elemet, jógagyakorlatokat meg burpee-t meg nyújtásokat csináltam itthon, inkább a pihenés mint az edzés jegyében. 
Holnap délelőtt THORRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

ps. LOL nem szoktam horoszkópot olvasni, de ez a mai épp passzolt :D így-így..
"Engedd meg magadnak a belassulás luxusát. Egész héten rohannod kellett, tehát itt az ideje a lustálkodásnak. Ma megteheted, hogy kipihend magadat. Szükséged is van a pihenésre, hiszen a jövő héttől sokkal pörgősebb hétköznapokra számíthatsz, mint eddig. Ha pedig úgyis megpróbálsz sokat pihenni, vedd rá a szerelemedet, hogy lustálkodjatok együtt!"