Oldalak

2014. február 23., vasárnap

Harcsapaprikás túrógaluskával

Fehérjedús ebéd, mégis hagyományos ízek

Hozzávalók a harcsapaprikáshoz:
50 dkg afrikai harcsafilé
1 fej hagyma
só, bors, fokhagyma, pirospaprika
zsiradék

Egy fej hagymát apróra vágtam és egy evőkanál kókuszzsíron megpároltam. Levettem a tűzről, rászórtam a pirospaprikát, elkevertem majd visszaraktam a tűzre. Ezután hozzáadtam a kockára vágott harcsafilét, fehéredésig pirítottam. Közben sóztam, borsoztam, fokhagymát adtam hozzá. Felöntöttem 1 pohár vízzel, ezzel párolódott. Gondolkoztam mivel sűríthetném a szaftot tejföl/joghurt helyett, és az alábbi megoldásra jutottam: egy külön tálkában egy evőkanál zsírszegény túrót alaposan elkevertem a paprikás szaftjával, és ezt öntöttem rá. Beforraltam, amíg kellemesen sűrű lett.

Túrógaluska:
1 egész tojás (L-es méretű)
18 dkg zsírszegény túró
10 g darált zabpehely
só, fokhagyma

Érdemes kísérletezni az arányokkal, ki milyen puhán vagy keményen szereti a galuskát. Ezekkel a mennyiségekkel inkább puha, de a formáját megtartó, nem szétesős galuskákat tudtam főzni. 
Elkészítés menete: összekevertem az egész tojást a túróval, hozzáadtam a darált zabpelyhet, a sót és a szárított fokhagymát. Vizet forraltam, teáskanállal galuskákat szaggattam és a lobogó vízben kb. 3-4 perc alatt megfőztem őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm!