Oldalak

2014. május 5., hétfő

Aztamindenségit

Akkorát edzettem, hogy arra szavak sincsenek :D Már edzés közben izomlázam volt :)))

Bloggerként, az edzés utáni rutinom az alábbi kérdések körül forog, variálódik:

 • Előbb megírjam a beszámolót vagy egyek?
 • Előbb egyek vagy fürödjek?
 • Előbb fürödjek vagy megírjam a beszámolót?
 • Előbb egyek, aztán fürödjek, aztán aludjak és csak másnap írjam meg az élményeimet?
Őrület. :)

Szóval, ma akkora b....tást rendeztem edzés címén, hogy holnap szerintem egy tollat se fogok tudni felemelni :D Már most is nehézséget okoz a billentyűzet nyomogatása is.
Az egész persze úgy kezdődött, hogy kb. fél órával azelőtt, hogy elindultam volna edzeni, még azon vaciláltam, hogy aludjak-e inkább helyette. Aztán kaptam egy kis biztatást, meg eszembe jutott, hogy ma sumo deadlift day van, végre felvehetem az új térdzoknim :) Sikerült egy ""őrületesen szexis"" láb-selfie-t is csinálni, hogy lássa mindenki (koszos a tükör, tudom... :)

HFSW:
 • Guggolás 55 kg
 • Fekvőtámaszok +7,5kg
 • Deadlift 65 kg
 • Húzódzkodások.
A guggolások nagyon jól mentek, pörgettem az edzés elejét a fekvőkkel párban. Végre ért egy kis sikerélmény guggolásban, már hiányzott. Hajlamos vagyok benne elveszteni az önbizalmam időről időre, de most megjött megint.
Aztán a deadliftnél lassult a tempó, több pihenő kellett egy picivel, de jól ment ez is. A húzódzkodásokhoz viszont már alapból izomlázam volt, szóval azokból egyet-egyet csináltam csak a sorozatok között.

Erőgyakorlat: SUMO DEADLIFT
60 kg-val kezdtem, de az könnyen ment, szóval felpakoltam 62,5 kg-ra. A cluster-eket pedig 67,5 kg-val (+2 kiló a szorítók súlya :P) csináltam, és volt benne munka a javából. Nem okozott hihetetlen nagy nehézséget, de oda kellett tenni magam testben és fejben is és ez eszméletlen jó volt. 3 clustert nyomtam végig, és két cluster között nagyjából 5 perc szünetet kellett tartsak. Az egyik alkalommal azon méláztam, hogy miért is nem ettem ma többet? Holnap pótolok meg szerdán is, mert ehhez a héthez bizony kell az energia.

Levezető gyakorlatként 2x16 kg-val csináltam hátrafelé kitöréseket és rocky negatívok helyett L üléseket. Utóbbiakban szintén értek sikerélmények, mert az előző ciklushoz képest, ahol kb. 15-20 mp-ig tudtam max rendesen kitartani őket, most pedig már mentek a 30 mp-ek! Nem könnyen, de nagyon nagy nehézségek nélkül, viszonylag simán. Szóval erősödtem megint yeah :)
Ami a bosszantó, hogy edzés végére már elfogyott a fogáserőm és a kitöréseknél, főleg a bal kezemben, már nem bírtam rendesen tartani a súlyzót.. De ez sem akadályozott meg abban, hogy végigcsináljak minden kitűzött feladatot.

Szóval, bár aggódtam, hogy milyen lesz a mai edzés, mert fáradt voltam, összességében azt kell, hogy mondjam: KURVAJÓ volt :) Most viszont nagyon nagyon kell egy rendes pihenő és egy ALVÁS, hogy a befektetett munkának eredménye is legyen!

2 megjegyzés:

 1. Nagyon dög a zoknid,lehet nekem is kellene,mert lassan jön a szoknya szezon,és úgy néz ki a làbam,mint akit folyamatosan vernek:)

  Mennyi idő alatt jutottàl el a sumo deadliftben 50 kilótól a mostani maxodig?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, elég cuki :D Bár valami súlyemelős/crossfites párnázott zokni biztos többet segítene, mert még így a nadrággal együtt is csak esztétikai élményt nyújtott mint megóvott volna attól, hogy úgy ébredjek, mint akit összevertek :D Inkább felvállalom a harci sérüléseimet az lesz :D Meg kipróbálok egy krémet még.

   A sumo deadlift új elem nálam, most csináltam 3. alkalommal :)

   Törlés

Köszönöm!